| Autor |
Co porabiacie w danej chwili |
Weroniczka5

Miejscowość: Wielgie
Data rejestracji: 22.04.09
""...Dokąd odeszłaś moja piękna...""
ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 30.09.2009 14:43:01 |
|
|
Wymyśliłam temat tego posta, bo jakoś tak mijamy się na tym forum, a fajnie by było, żeby coś opowiedzieć o sobie, co w tej chwili robicie, czym się aktualnie zajmujecie, taka rozmowa na odległość, pomyślałam o tym bo fajnie było by coś wiedzieć o innych. Tak więc może ja zacznę.
Aktualnie mam jeszcze wakacje, ale to tylko do dzisiaj, bo od jutra pędzę znowu na uczelnię, będę studiować ponownie na pierwszym roku filologię angielską. Co czwartek chodzę na lekcję gitary. Od czasu do czasu sobie coś porysuję, moją specjalnością są ludzkie dłonie, mam na ich punkcie lekką obsesję No i oczywiście słucham Katie. W przyszłości, mam nadzieję, że niedalekiej, mam zamiar kupić sobie gitarę elektro- akustyczną marki Epiphone, jeszcze nie zdecydowałam się na konkretny model. To może by było na razie tyle, jakbyście chcieli wiedzieć o mnie coś więcej to piszcie 
 |
|
| Autor |
RE: Co porabiacie w danej chwili |
Jami

Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 16.04.09
ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 01.10.2009 21:57:07 |
|
|
Jeśli o mnie chodzi to zaczynam w weekend 7. semestr informatyki, tym razem mało przedmiotów do zaliczenia, ale za to trzeba pracę inżynierską napisać.
Pracuję też intensywnie od początku lata nad otworzeniem strony z grami i nagrodami ( jak dobrze pójdzie to wystartuje za jakieś 2-4 tygodnie pod adresem www.gamdoo.com ).
A w wolnym czasie lubię oglądać filmy i słuchać Katie 
Edytowane przez Jami dnia 01.10.2009 22:01:34 |
|
| Autor |
Ania

Miejscowość: Kłodawa
Data rejestracji: 04.01.10
"hoping for some understanding..."
ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 19.01.2010 11:41:13 |
|
|
o, jaki fajny temat :)
ja mam właśnie ferie zimowe, fajnie tak odpocząć na troszkę od szkoły... z niecierpliwością czekam na maturę, ale to dopiero za rok. bardzo chciałabym studiować architekturę w Warszawie. :)) A jeśli chodzi o zainteresowania to uwielbiam rysować Kocham książki, mogłabym czytać i czytać... Kiedyś przez 7 lat należałam do zespołu tanecznego... I nie wyobrażam sobie choćby jednego dnia bez muzyki Katie.
A na najbliższy czas, mam plan, żeby przeczytac to forum od początku do końca, poznać Was lepiej i może dowiedzieć się wielu rzeczy o Katie, o których jeszcze nie wiem. :))

Edytowane przez Ania dnia 09.02.2010 11:22:14 |
|
| Autor |
esti_12

Miejscowość: Wołomin
Data rejestracji: 16.11.06
"Pan Urie w Polsce?! *_*"
ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 19.01.2010 19:05:22 |
|
|
o to widzę że mamy podobne zaiteresowania bo ja też w przyszłości chciałabym iść na architekture do Wawy przynajmniej jak narazie takie plany mi po głowie chodzą zazdroszcze Ci tych ferii moje dopiero od 1 lutego 

http://www.lastfm.pl/user/Estera_
www.myspace.com/estera_15 |
|
| Autor |
Ania

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 20.01.2010 19:02:48 |
|
|
super ! życzę Ci powodzenia w tej kwestii. ;P
a tam, też się doczekasz. może masz nawet lepiej, bo dopiero co były swięta, a teraz juz ferie. za to potem bite 5 miesięcy w szkole. :P
 |
|
| Autor |
Weroniczka5

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 02.02.2010 12:03:44 |
|
|
Widzę, że nasze zainteresowania są takie same, w ścisłym tego słowa znaczeniu Ja także bardzo bym chciała studiować architekturę na Politechnice Warszawskiej Nawet dwa lata temu próbowałam się dostać, ale niestety nie wyszło Wszystkie egzaminy przeszłam, tylko na końcu niestety zabrakło mi punktów z matmy ( nie zdawałam jej na maturze, bo miałam iść na ASP do Warszawy, a tam wystarczyło tylko zdać maturę, no i matma była nie potrzebna) teraz bardzo żałuję, że się nie udało, ale mam nadzieję, że jak skończę moją filologię angielską, to zdam maturę z matmy (niestety już tylko rozszerzoną mogę zdawać) i dostanę się na polibudę Kto wie, może nawet będziemy razem studiować Było by bardzo fajnie 
 |
|
| Autor |
Ania

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 06.02.2010 18:51:04 |
|
|
Ale super! A powiedz jak było na tych egzaminach? Ja powiem szczerze, że boję się ich bardziej niż samej matury, nawet rozszerzonej matmy... xP Wymagają tam bardzo dużych umiejętności z rysunku? Chodziłaś wcześniej na jakieś zajęcia, kursy przygotowawcze? :)
Pewnie, że byłoby super. :))
 |
|
| Autor |
Weroniczka5

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 06.02.2010 19:26:30 |
|
|
W I turze przed uczelnią cała ulica była załadowana ludźmi, tak, że samochody nie miały jak przejeżdżać, aż się zdziwiłam, że tylu ludzi przyszło. Było ich ok. 1000, nie wiem ilu dokładnie. Nie zapomnę, jak zobaczyłam, że niektórzy z nich przynieśli ze sobą sztalugi, deski do rysowania, no i jeszcze wiaderka i skrzynki, takie w jakich trzyma się narzędzia. Ja miałam tylko piórnik z cienkopisami, ołówkami, węglem itp. Za bramą była lista osób, trzeba było zobaczyć, w której sali będzie się zdawało się egzamin. Jak na tylu ludzi wszystko przebiegało bardzo sprawnie. W sali było dużo miejsca. Siedziało się przy takich dużych stołach, po dwie osoby, naprzeciwko siebie. Gdy się rozpoczął egzamin najpierw jeden z tych ludzi, którzy nas pilnowali przeczytał temat zadania, jakie mieliśmy wykonać, potem każdy dostał swoją kartkę z tą samą informacją, no i się zaczęło. Potem była przerwa i kolejna sesja rysunkowa. Ja rysowałam węglem, ale co niektórzy babrali się w farbach. ... W następnej, to jest II turze wzięli udział najlepsi, gdzieś 1/3 może trochę więcej, wszystkich, którzy byli na początku. Tu już oni dawali materiały, potrzebne były tylko jakieś ołówki itp. do zrobienia szkicu, no i narysowania ostatecznej wersji projektu. Od uczelni dostaliśmy drut miedziany, kawałek styropianu, i kartonową podstawkę, na której trzeba było umieścić skończony projekt. W III turze liczyły się już tylko wyniki z matur. To by było chyba na tyle Mam nadzieję, że Cię nie wystraszyłam
Co do przygotowań, to chodziłam ok. pół roku na warsztaty na ASP w Warszawie, bo tam planowałam iść na studia, niestety odrzucili moje prace, trudno A co do umiejętności, to myślę, że po prostu trzeba mieć jakiś zmysł architektoniczny, wyobraźnię przestrzenną. Oczywiście przydałoby się pochodzić do jakiejś szkoły, żeby podszkolić rysunek, bo jak wiadomo an także jest bardzo ważny. Ja sama bardzo chciałabym pochodzić jeszcze na jakieś warsztaty doszkalające. Bo to jest tak, że teoretycznie można się dostać na polibudę bez matmy, ponieważ w I turze można zdobyć 200pkt. za pierwszy rysunek 100pkt. i za drugi 100pkt. w II turze też można zdobyć 100pkt. czyli z samych sesji rysunkowych można zdobyć 300pkt., a gdy ja zdawałam wystarczyło mieć, teraz już dokładnie nie pamiętam, ale gdzieś ok. 180pkt. żeby być przyjętym. Tak więc wystarczy dobrze narysować 

Edytowane przez Weroniczka5 dnia 06.02.2010 19:54:07 |
|
| Autor |
Ania

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 07.02.2010 12:01:34 |
|
|
właśnie też tak czytałam na gronie, że bardzo dużo chętnych jest zawsze, a stosunkowo do tego dość mało osób przyjmują. 
Dzięki bardzo, nie nie wystraszyłaś mnie jakoś specjalnie, spodziewałam się czegoś takiego 
Hmmm, ja tak właśnie myślałam, że w tym roku po wakacjach przez 3. liceum gdzieś się muszę zapisać na rysunek. tyle tylko, że u mnie w mieście jest to niemożliwe, więc myślałam o czymś na weekendy, wtedy mogłabym gdzieś dojeżdżać... A na Politechnice są takie kursy? Słyszałam, ze są takie na SGGW, tam jest architektura krajobrazu i też chciałabym spróbować. 

Edytowane przez Ania dnia 09.02.2010 11:21:00 |
|
| Autor |
Weroniczka5

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 08.02.2010 10:24:11 |
|
|
Na politechnice oczywiście są takie kursy, ale ja bym raczej polecała pracownię Domin w Warszawie oczywiście Oto strona do nich, tam się dowiesz więcej informacji www.domin.pl o SGGW niestety nic nie wiem, bo nie interesowałam się tym.

Edytowane przez Weroniczka5 dnia 08.02.2010 10:25:58 |
|
| Autor |
Ania

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 08.02.2010 17:21:53 |
|
|
Oo, dzięki bardzo, popatrzę :))
 |
|
| Autor |
egregious

Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Data rejestracji: 15.10.09
"Nauka pisania: E-G-R-E-G-I-O-U-S. wszyscy umieją?"
ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 08.02.2010 20:32:48 |
|
|
Fajny temat... Odnosnie mnie to mam podobne zainteresowania co Jami tylko na duzo nizszym poziomie bo narazie 2 klasa technikum profil informatyczny oczywiście, a w tym kierunku ulubione jest Programowanie (aktualnie C++, nauczyciel mi zaproponował bym robił z nim projekt i sie uczył zarazem php ), aktualnie pisze program w którym mam kilka gier, hasło, wirusa ( a co jak sie nie zna hasła to po co uruchamiasz) i pare innych rzeczy które pisałem od zera (niestety konsolówka ale mam ochote przejść na obiektowe jak tylko przerobie cała konsole )
>>SADM FOREVER<<
"Robiąc nic stajesz się nikim"
"Gentleman will walk but never run"
#include<brain>

|
|
| Autor |
zuzka_

Data rejestracji: 09.02.08
ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 09.02.2010 20:26:19 |
|
|
a ja siedze w LO, mat-inf i też piszemy w borlandzie C++. nie ogarniam tego totalnie xD
możesz za mnie pisac programy jak Ci sie bd. chciało ;D |
|
| Autor |
Ania

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 10.02.2010 15:01:31 |
|
|
też siedzę w mat.-inf. i nic nie piszemy xD więc dla mnie to czarna magia ^^
Weronika, bardzo mi sie podoba ta "szkoła". Od września mam zamiar tam jeździć ! :))
 |
|
| Autor |
Weroniczka5

ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 10.02.2010 18:50:27 |
|
|
jakby co, to daj znać Aniu, chętnie bym tam pochodziła z kimś znajomym 
 |
|
| Autor |
olka930

Miejscowość: Mońki
Data rejestracji: 20.03.09
"Waiting for 19.11.2010"
ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 10.02.2010 21:01:56 |
|
|
hmm, ja od poniedziałku chodzę do szkoły po feriach. Jestem w LO na biol-chemie, a potem zamierzam iść na jakąś fizjoterapię, czy farmację w Wawie, Gdańsku albo w Białymstoku. Mam jeszcze czas, dopiero połowa I klasy . P Ktoś może ma jakieś informacje gdzie i co fajnie byłoby postudiować?
If i was in pain i know you would sing me soothing songs. |
|
| Autor |
kreatywny

Data rejestracji: 20.08.09
ostrzeżenia    |
| Dodane dnia 11.02.2010 12:41:17 |
|
|
|
Rekreacyjnie "postudiować" można wiele rzeczy, tylko potem gorzej z pracą ;-) Sam byłem na biochem-fizie, poszedłem na Tech. Żywności we Wrocławiu. Miasto rządzi, studia też niczego sobie. Uczyć się trzeba, ale mnóstwo opcji potem jest. Polecam ^^ |
|